15 May

Причајмо о здрављу

Конкурс Црвеног крста Крагујевац под називом „Причајмо о здрављу“, који се расписује поводом Светског дана здравља, а у циљу промоције здравља и здравих стилова живота међу децом и младима, завршен је доделом награда најуспешнијим ауторима.

Задовољство је да за ауторе најистакнутијих радова обезбеде награде и да се организује пријем и тиме се деци и наставницима захвали за учешће, а мотивишу и други ученици да и они стварају, учећи на тај начин колико је здравље важно и колико је важно да га чувамо.

Овогодишњи конкурс је трајао од 27. априла до 8. маја, а како је тема Светског дана здравља ове године гласила „Здравље за све“.

На конкурс „Причајмо о здрављу“, ове године одазвало се 190 ученика, достављајући Црвеном крсту своја литерарна и ликовна виђења здравих стилова живота. Деца и млади су писали и цртали о здравој храни и правилној исхрани, физичкој активности, заштити животне средине, показујући на тај начин да су врло свесни шта је потребно да би се здравље стекло и очувало, и да сада, својим радовима и знањем могу бити добри “промотери здравља” у свом окружењу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *