10 May

Причајмо о здрављу

На конкурс Црвеног крста, који се традиционално одржава поводом обележавања Светског дана здравља под покровитељством Града, стигло je више од 250 литерарних и ликовних радова ученика основних школа.

Др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и др Љубиша Милојевић, потпредседник УО Црвеног крста и председник Комисије за здравствено – просветни рад, су свечано уручили награде најбољим учесницима. Традиционални конкурс је само једна у низу активности које Црвени крст под покровитељством Града организује поводом Светског дана здравља.

„Конкурс Причајмо о здрављу, промовише здраве стилове живота, хуманост и највише људске вредности код најмлађих суграђана. Превентивни програми које Црвени крст организује имају посебан значај јер унапређују, промовишу и освешћују младе о важности превенције и очувања здравља“, рекла је др Дамњановић, чланица Градског већа.

Награде за ауторе најбољих радова су увек били атрактивни и корисни, а ове године су, на предлог ученика, паметни сатови. Добитници награда су:

  • Вера Крстић, ученица четвртог разреда ОШ ’’Вук Стефановић Караџић’’,
  • Елена Миленковић, ученица седмог разреда ОШ ’’Мирко Јовановић’’,
  • Давид Брозанчевић и Милица Ђорђевић, ученици четвртог разреда, Драган Јовановић ученик Школе за децу са оштећеним слухом
  • Анастасија Витановић из ОШ ’’Живадинка Дивац’’.

„Веома је важно да Црвени крст сарађује са читавим школством Крагујевца као и са осталим грађанима, нарочито када је у питању превентивни здравствени рад. Задовољни смо што су млади одговарали на тему конкурса Црвеног крста Крагујевац. Ове године награђено је шест радова, два литерарна и четири ликовна. То су највеће могуће радости и за ученике, наставнике, родитеље награђених“, истакао је др Милојевић овом приликом.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *