14 May

Причајмо о здрављу – 10. година

Црвени крст Крагујевац је обележавање Светског дана здравља завршио свечаним уручењем награда победницима ликовног и литерарног конкурса „Причајмо о здрављу“, 14. маја 2019. године у Градској управи,који је трајао до 6. маја.

На конкурс чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота међу децом и младима, пристигло је 190 радова, а град Крагујевац је таблетом наградио шест ученика. Књигама су за промотивне активности на очувању здравља награђени и наставници, а награде су уручили потпредседник Црвеног крста Крагујевац и председник Комисије за васпитно – здравствене делатности др Љубиша Милојевић и члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић.

Овогодишњи добитници награда су за литетарарни рад Теодора Аксић, ученица другог разреда ОШ „Вук Караџић“, Николина Аресенијевић и Сара Станић ученице седмог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ које су освојиле награду за заједнички драмски приказ и Неда Трифуновић, ученица другог разреда ОШ Вук Караџић, Анђелина Нешовић ученица петог разреда ОШ Милоје Симовић, Јована Суљевић ученица прве године ТУШ „Тоза Драговић“ за ликовне радове.

Иначе за десет година конкурса „Причајмо о здрављу“ вредним наградама награђено је 60 ученика, а на тему очувања здравља креативно се изражавало око 2500 ученика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *