13 May

Презентација рада службе тражења за запослене у управи за ванредне ситуације

У Недељи Црвеног крста, 11. маја, одржана је онлајн прослава 150. годишњице Централне агенције тражења у Женеви, једне од најстаријих институција Међународног комитета Црвеног крста, која је утврђена у Женевским конвенцијама, коју је пратила стручна  сарадница Службе тражења Црвеног крста у Крагујевцу.

Овим поводом Црвени крст Крагујевца је 13. маја 2021. године, са почетком у 13 сати, у просторијама Црвеног крста Крагујевца, реализовао презентацију рада Службе тражења за 9 припадника Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, на челу са начелником Одељења за цивилну заштиту, Мијодрагом Лалевићем и командантом Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац, Ненадом Милошевићем.

Секретар крагујевачког Црвеног крста, Невенка Богдановић, упознала је присутне са следећим темама:

  • Основна улога и мандат Службе тражења
  • Успостављање породичних веза
  • Успостављање прекинутих породичних веза међу мигрантима

Након одржане презентације, присутнима су уручене Потврде о присуству eдукацији о раду Службе тражења Црвеног крста, на напред наведене теме.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац, Ненад Милошевић, координатор Канцеларије Службе тражења у Крагујевцу, Светлана Ђокановић и волонтер Ана Миловановић  дали су изјаву за јавност Телевизији Крагујевац, о значају службе тражења, задацима и њеном раду и доступности сваком грађанину у месту у којем живи.

Тема је веома заинтересовала уредништво Радио-телевизије Крагујевац па је Светлана Ђокановић била гост у емисији Мозаик и говорила о јавном овлашћењу, а затим су се јавили грађани како би остварили одређена права о којима је она говорила.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *