25 Dec

Предавање о деформитетима кичменог стуба код деце

Захваљујући изузетној сарадњи Црвеног крста Крагујевац и Клиничког  центра Крагујевца, у понедељак- 25. децембра, у просторијама Црвеног крста, за просветне раднике –директоре школа и сараднике Црвеног крста, др Иван Стојановић, ортопед из Клиничког центра, одржао је предавање о деформитетима  кичменог стуба код деце.

Др Стојановић је присутним слушаоцима приближио симтпоме које они, као просветни радници и родитељи могу да примете код деце и на њих обрате пажњу, јер рано откривање ових болести је од изузетног значаја за побољшање стања и лечење. Такође је детаљно објашњен процес лечења, као и стил живота деце са деформитетима кичменог стуба, јер не врсте спортова и понашања, нису препоручљиве.

Посебно је акценат стављен на психолошку подршку деци која већ имају изражене деформитете  и која већ носе помагала,  због којих се неретко повлаче у себе и упадају у депресију.

Скуп је био изузетно користан и значајан, о чем,у највише говори чињеница да је након предавања, др Стојадиновић доста времена посветио индивидуалним консултацијама са присутним сарадницима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *