01 Jul

Превенција у борби против трговине људима

Црвени крст Крагујевац  дуги низ година успешно реализује Програм борбе против трговине људима, и то кроз вршњачку едукацију у основним и средњим школама и кроз разне друге активности.Како би све активности протекле успешно, организују се обуке/семинари Црвеног крста за младе едукаторе. Семинари су стандардизовани, креирани од стране Црвеног крста Србије, што подразумева да сваки полазник/ца добија исто знање без обзира из ког је места или у коју школу иде, како би то знање што боље пренео/ла на друге.

Од почетка године до сада је реализовано 18 радионица за 519 деце и младих у основним и средњим школама. Посебно истичемо значај активности које спроводимо у сарадњи са школом за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“. Поред образовања, школа подстиче развој личности ученика, развија знања и вештине потребне за функционисање у социјалној средини, подстиче самопоуздање деце са сметњама у развоју и учи их да прихвате своју различитост.У тој мисији помажу волонтери Црвеног крста Крагујевац који су за   реализовали две радионице из Програма са млађом и старијом групом деце.

Велики број просветних радника је оценило овај вид рада са децом као квалитетан и веома користан када је реч о једном сложеном проблему као што је трговина људима. Уз подршку Црвеног крста Србије и Шпанског Црвеног крста настављамо да реализујемо Програм у циљу превенције кроз интерактивне радионице, подизања свести заједнице и кроз помоћ идентификованим жртвама.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *