28 Jun

Прва помоћ на “Арсенал” фесту и на “Отвореном” дану Војске Србије

Компетентни волонтери Црвеног крста, оспособљени за пружање прве помоћи, помагали су посетиоцима два изузетно важна догађаја за град Крагујевац.

Током три вечери и ноћи, брзо и правилно су помагали младима којима је била потребна прва помоћ на музичком фестивалу “Арсенал фест”, који је посетило 35 000 гледалаца, тј. љубитеља различитих музичких праваца.

Волонтери су на улазу помагали и у контроли, коју су организатори предвидели у циљу спречавања ширења епидемије COVID-a 19.

Врло брзо након тога на Видовдан, на позив Града, одазвали су се позиву да заједно са медицинским стручњацима из Дома здравља и Завода за хитну медицинску помоћ, помогну хиљадама грађана који су дошли на “Отворени дан” војске Србије, који је посетио и председник РС Александар Вучић. Изузетно висока температура, отворени простор без хлада, захтевао је изузетно сналажење и помоћ великом броју суграђана. Поред пружања прве помоћи, остали волонтери обезбедили су воду, подигли шаторе дан пре и били увек на располагању члановима градског штаба.

Након завршеног Отвореног дана начелник штаба послао је поруку секретару :

“Похвале за волонтере и запослене у Црвеном крсту озбиљни, вредни и одговорни!”


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *