21 Jun

Посета другог секретара Британске амбасаде Црвеном крсту Kрагујевац

Саветовалиште за неформалне неговатеље дементних особа посетио је, 21 јуна други секретар Британске амбасаде Matthew Jordan и том приликом разговарао са секретаром Црвеног крста Kрагујевац, о реализацији овог пројекта које Црвени крст Kрагујевац реализује у сарадњи са удружењем Снага пријатељства Аmity, а у оквиру пројекта „Родно одговорно управљање – Прерасподела неплаћеног рада“, који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), уз финансијску подршку Велике Британије и Британске Амбасаде.

Била је то прилика да се секретар Црвеног крста захвали господину Јордану на донацији које Британска амбасада усмерила организацијама Црвеног крста које негују сећања на лекаре, медицинске раднике и волонтере, који су помагали српским рањеницама и српском народу и нажалост многи од њих су у тој борби против тифуса преминули.

С обзиром да је ово била прва поседа господина Јордана Црвеном крсту, кратко га је информисала о начину на који Црвени крст Крагујевца чува сећање на др Елизабет Рос и друге хероине и хероје из Велике Британије. Донација ће бити искоришћена за набавку опреме за 25 чланова омладинске теренске јединице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *