26 May

Помоћ из Глазгова по други пут

Захваљујући ангажовању господина Роса Галбрајта, једног од директора хуманитарне организације “Глазгов – Брижни град“, 26. маја 2017. године је у Крагујевац стигла још једна значајна количина хуманитарне помоћи. У име донатора, Црвеном крсту Крагујевац и Граду Крагујевцу, помоћ  је уручила госпођа Бојана Харисон, а примопредаји су присуствовали: начелница Шумадијског управног округа Биљане Илић – Стошић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима Јасмина Предојевић – Симовић и секретар Црвеног крста Крагујевац Невенка Богдановић.

Хуманитарна помоћ из Глазгова други пут је стигла у Крагујевац а то значи само једно, да смо оправдали поверење ових хуманих људи. Градове Крагујевац и Глазгов спаја име и дело др Елизабет Рос која је помагала и лечила болеснике у Првом светском рату. Пријатељска помоћ и данас долази из исте земље за најугроженије крагујевачке породице –  рекла је начелник Шумадијског управног округа Биљана Илић – Стошић.

Представница донатора, Бојана Харисон је, говорећи о раду хуманитарне организације Глазгов – Брижни град која од 2001. године помаже српском народу на Косову и Метохији обнављајући спаљене и порушене домове здравља, школе и куће, истакла да је Роса Галбрајта нарочито заинтересовала прича о хуманисткињи, његовој суграђанки др Елизабет Рос на коју и данас, после читавог века, град Крагујевац сваке године у знак захвалности негује сећање. Иначе, прва хуманитарна помоћ шкотске организације “Глазгов – Брижни град“ стигла је у децембру 2015. године, такође захваљујући утицајним контактима Роса Галбрајта.

Помоћ од 16 тона органског сапуна и седам тона гардеробе за све узрасте биће распоређена најугроженијим крагујевачким породицама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *