24 Oct

Показна вежба

У оквиру одржавања показне вежбе на полигону испред Оперативног центра Крагујевац, у четвртак – 22. октобра, поред припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевца и радника Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, деловала је и своје знање из пружања прве помоћи демонстрирала и једна екипа Црвеног крста. Волонтери су у приказу од 10 минута, показали присутнима како се збирањавају поврећени у услучају  земљотреса, који је овом приликом симулиран.

Показна вежба 2Обу вежбу је обишао градоначелник Радомир Николић, истакавши да све што се дешава у свету, климатске промене и поремећаји, јако утичу на Србију и да тога смо били свесни прошле године када смо у поплавама имали велики број страдалих, а овако обучени људи у том тренутку реагују на прави начин и  с тога ће Град пружити материјалну и организациону врсту помоћи организацијама које се за то припремају.

Стучњаци Црвеног крста су у протеклом периоду едуковали припаднике Специјализоване јединице цивилне заштите за пружању прве помоћи, а сарадња ове две иснтитуције ће и даље бити настављена у интересу што боље и адекватније припреме за деловање у евенуталним непогодама.

Показна вежба 3Показна вежба 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *