15 Oct

Подршка деци са сеоског подручја

Црвени крст Крагујевац се дуги низ година труди, да кроз многе активности помогне и изађе у сусрет најосетљивијим групама нашег друштва. У духу традиције, 6. октобра је реализована 34. по реду Трка за срећније детињство, која поред спортско-рекреативног карактера има и хуманитарни значај јер помаже деци и младима из социјално и здравствено угрожених породица.

Многе породице живе у изузeтно тешким условима које остављају последице на све чланове породице а највише на децу. Предходних година су средства најчешће коришћена за набавку лекова, помагала, пелена, за превоз тешко оболеле деце до здравствених институција, за куповину школских књига, опремање деце за кампове и екскурзије.

Животне околности често доводе да се и појединци и институције обраћају за помоћ Црвеном крсту. Током читаве године су пристизале молбе за неком врстом подршке. На самом почетку акције „Трка за срећније детињство“ се одазвало неколико локалних фирми. Комисија за социјалну делатност Црвеног крста Крагујевац је донела одлуку, да овог пута приоритет буду ученици ОШ Драгиша Луковић Шпанац у Доњој Сабанти. Њима је купљена пећ, како би ове зиме деца имала боље и здравије услове за учење.

Како бисмо побољшали живот већег броја деце, иницијатива траје до краја године да се прикупи што више донација, у томе помажу телевизија Крагујевац, РТС, радио Златоусти и Хуманитарни радио.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *