28 Dec

Основи хигијене

Сврха програма основи хигијене је развијање  здравих навика прања руку код деце предшколског и млађег школског узраста.

Овим програмом  настоји се подићи свест о важности хигијене и прања руку и утицају хигијене на здравље деце од најранијег узраста. Oвај програм укључује и правилан процес прања руку, корак по корак, због изложености деце разним болестима, као што су грип, прехлада и друга обољења, али и свакодневних активности у којима су у контакту са прљавим површинама, предметима, животињама и слично.

Имајући у виду да су руке део нашег тела, који је најизложенији разним микроорганизмима (бактерије, вируси, гљивице), а многи од тих микроорганизама могу бити узрочници разних болести, који се путем нечистих руку могу унети у организам, деци желимо указати на важност прања руку као једног од врло важних начина превенције разних болести.

У томе су нам ове године помогли ученици другог разреда средње медицинске школе Сестре Нинковић, који су кроз игру и поучну презентацију едуковали 1333 ученикa из 20 основних школа.

Поред града Kрагујевца, који овај програм подржава због његове изузетне важности, посебно нам је значајна и веома јој се радујемо и подршка наших пријатеља из хуманитарне организације Glasgow the Caring City, који су помогли штампање материјала за рад, а 11. децембра донирали 1377,6 килограма органског сапуна.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *