20 May

Осмехни се здраво

У периоду од 18. до 24. маја је по 25. пут у Крагујевцу обележена „Недеља здравља уста и зуба“ у организацији Завода за стоматологију, чији је предани сарадник у акцији и ове године био Црвени крст Крагујевца.

Слоган овогодишње „Недеље здравља уста и зуба“ гласио је „Осмехни се здраво“, а циљ је да се утиче на побољшање здравља уста и зуба код деце и да се створе навике правилног одржавања хигијене , али и да се примене мере неопходне за очување оралног здравља. С тим у вези, у плану је да се повећа превентивни рад са најмађима и да се интензивира рад у обдаништима и школама.

Осмехни се 2Поводом двадесетпетогодишње превентивне акције, Завод за стоматологију је у Свечаном салону града 11. маја одржао конференцију за медије на којој је најављена кампања, а сарадницима је, међу којима је значајно место припало и нашој Организацији, директор Завода др Ранко Голијанин уручио захвалнице за успешну сарадњу.

Централна манифестација је одржана 20. маја у Пешачкој зони, у оквиру које су студенти Одсека за стоматологију Факултета Медицинских наука вршили преглед зуба деци предшколског узраста и уз дистрибуцију воћа и промотивног материјала, разговарали са њима о значају правилне хигијене уста и зуба. Посебну пажњу на манифестацији привукли су малишани из колективног центра „Трмбас“, која похађају вртић „Дуга“ Црвеног крста Крагујевац.

Осмехни се 3Осмехни се 4Осмехни се 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *