21 Dec

Одржан традиционални новогодишњи пријем за даваоце крви

На крају 2016. године, тачније 21. децембра, Црвени крст Крагујевца је окупио вишеструке даваоце крви и сараднике у давалаштву да им се захвали на хуманости и несебичном давању, као и доприносу промоцији добровољног давалаштва крви. Гостима су се обратили, захвалили и празнике честитали: председник Црвеног крста Крагујевац прим. др Стеван Китанић и Др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Ово је била и прилика да се  промовишу остварени резултати у добровољном давалаштву крви, а посебно три награде које су пристигле у Крагујевац у 2016. години:

  • прво место на Републичком конкурсу „Крв живот значи“, које су својим видео радом освојиле три ученице ОШ „Станислав Сремчевић“ и биле награђене летовањем у Баошићу,
  • награда „Најхуманији град“ коју је Црвени крст Србије доделио Граду Крагујевцу за резултате оставрене у 2015. години,
  • признање од Института за трансфзијију крви Србије за најуспешнију промоцију летње и зимске кампање, коју је у Београду, 16. децембра, примила Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевац.

На овој свечаности, председник Црвеног крста Крагујевца је признање од Института за трансфузију крви Србије, свечано предао Др Гордани Дамњановић и Марији Ђорђевић, начелници Одељења за здравство. Програм за присутне госте, припремили су и извеле старији волонтери – чланови Кутка за квалитетније старење.

Захваљујући подршци Града Крагујевца и Градске управе за здравство, овај пријем је постао препознатљива традиција и жељно се ишчекује сваког децембра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *