07 Apr

Обука едукатора у програму борбе против трговине људима

Од 6. до 7. априла 2019. године у организацији Црвеног крста Крагујевац, уз подршку Црвеног крста Србије, одржан је семинар за 15 нових едукатора у оквиру Програма Борбе против трговине људима. Реализатори семинара су били тренери из Црвеног крста Чукарица и Црвеног крста Вождовац уз тренера домаћина, док су учесници били млади волонтери Црвеног крста Крагујевац.

Будући вршњачки едукатори су кроз стандардизовану агенду Црвеног крста Србије ближе упознати са појмом трговине људима, овај феномен им је детаљно објашњен, уз посебно наглашене мере опреза, о којима ће и сами информисати циљне групе током свог будућег рада у програму.

Полазници семинара су се упознали и са материјалом који ће користити током будућег рада, имали су прилику да се нађу у улози предавача, а након тога уз помоћ презентације „Како бити добар предавач“ увидели су елементе који су битни за успешну реализацију радионице.

Учесници су на евалуацији семинара напоменули да су проширили своје знање о трговини људима, као и да су увидели колико је ширење свести код младих битно, а исто тако и саветовање других људи о томе како да реагују уколико примете ризичну ситуацију.


 

 

 


 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *