08 May

Обележен 8. мај рођендан Анри Динана

Широм света се 8. мај обележава као дан када је рођен Анри Динан, оснивач највеће и најстарије хуманитарне организације на свету. Наша организација је са поносом планиране активности за Недељу Црвеног крста, започела са најстаријим волонтерима у Кутку.

Стручни сарадник је подсетио чланове Кутка и дугогодишње волонтере колико је важно да баш у овој Недељи истакнемо све активности и заједнички рад који се спроводи свакодневно већ 142 године. Истакла је да је Црвени крст Крагујевац поносан на волонтере и да само уз њихову подршку можемо да одговоримо на све хуманитарне изазове. Наш универзални приступ у раду је допринео да будемо и даље успешни.

Након уводног дела, пустили смо филм „Прича о једној идеји“ који је све присутне инспирисао да поставе неколико питања. Појаснили смо им  употребу знака Црвеног крста и зашто је важно да се он увек правилно користи.

Пред крај дружења, смо и ми питали волонтере, шта их то чини срећним и зашто волонтирају? Неколико њих се јавило за реч, и наравно уз осмех, који је симбол задовољства рекли да их усрећује када помажу другима а то их додатно мотивише да своје позне године учине лепшим и да их продуже што више могу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *