17 Oct

Обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Црвени крст Крагујевац је обележио Месец солидарности, у оквиру кога су се спровеле различите активности, пре свега сабирне акције са циљем да се помогну угрожени појединци и породице, али и институције здравственог, социјалног и образовног система. Сходно плану, обележен је и  17.октобар, Светски дан борбе против сиромаштва под слоганом „Градимо сутрашњицу заједно: Зауставимо сиромаштво, поштујмо све људе и нашу планету“.

Црвени крст Крагујевца се потрудио да, поводом обележавања овог датума и скретања пажње јавности на све што може да се учини на овом пољу, за кориснике програма Народна кухиња, поред редовног оброка, обезбеди и додатне артикле од донатора и то: слатке корпице – „Dea Balkanina“, јабуке од самосталног пољопривредног произвођача „Милинко“, сухомеснате производе и слаткише је донирао „Comtrade“ а млечне чоколаде фирма „SCGM d. o. o.“.

Акције прикупљања помоћи се настављају током и новембра, како би се дистрибуцијом обухватио што већи број породица до краја године посебно на сеоском и приградском подручју. Овим путем се захваљујемо свим грађанима који су својим прилозима дали допринос да се пружи хуманитарни одговор на потребе социјално угрожених грађана односно пацијената, ученика, беба, самохраних мајки и старијих.

Посебно се захваљујемо примаријусу др Смиљи Банковић на донацији којом ће се знатно унапредити лечење беба.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *