20 Oct

Неговање Динанове идеје кроз генерације

Са новом школском годином, почела су, после краће паузе, и редовна окупљања чланова Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“. Тај период обележило је учлањавање великог броја нових младих особа, највише средњошколаца, у нашу Омладину.

Почетком октобра, нови волонтери су постепено увођени у начела и програме Организације, имали прилике да дају допринос у неким акцијама попут акције „За срећније детињство“, а 20. октобра је, у просторијама Црвеног крста, за њих одржана и прва едукација.

Волонтери Богдан Стефановић и Лазар Јовичић су, уз подршку и помоћ стручног сарадника Марице Патрногић, одржали обуку из дифузије – ширења знања о Међународном покрету Црвеног крста и Основним принципима Црвеног крста, за 26 нових чланова Омладинске теренске јединице.

Едукација о историјату Међународног покрета, знаку и Основним принципима Црвеног крста, конципирана кроз презентације и вежбе, била је веома занимљива новим волонтерима, па је тако и ново знање лако и добро усвојено, што је показала и завршна евалуација.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *