12 May

Најмлађи волонтери

Tрадиционална манифестација крагујевачког Црвеног крста под називом „Пријем првака у Подмладак Црвеног крста“ одржана у спортској сали „Парк“ 12. маја 2015. године са почетком у 12 сати.

Јединствена по начину организовања у Србији, ова свечаност већ годинама окупља на једном месту најмађe ученикe и тада их волонтери Црвеног крста, уз пригодан и забаван програм, упознају са задацима и хуманитарним радом Црвеног крста, али и са њиховим будућим „обавезама“ као најмађих чланова Црвеног крста.

Најмлађи волонтери 2Свечаним пријемом ученика у Подмладак Црвеног крста, малишани се спонтано уводе у програме и активности Црвеног крста, који ће, током читавог школовања, бити стални пратилац и савезник школи у израдњи здравих и хуманих генерација младих људи.

На овогодишњој манифестацији, малишане је испред градске управе поздравила др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјални политику, а програм су улепшали: својим мађионичарским умећем господин Раде Рмуш и плесним способностима – чланице плесног клуба „Фиеста“.

Најмлађи волонтери 3Најмлађи волонтери 4Ова изузетно лепа и масовна свечаност је већ пронашла своје место међу редовним догађајима у оквиру градских Ђурђевданских свечаности.

Црвени крст Крагујевца је у сарадњи са својим пријатељима, донаторима, спонзорима и волонтерима, обезбедио и скромне поклоне за све „првачиће.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *