03 Oct

Наши другари нису сами

Црвени крст Крагујевац је, и ове године, у сарадњи са образовним институцијама и донаторима 3. октобра 2021. године реализовао традиционалну, 36. по реду, хуманитарно-рекреативну акцију „За срећније детињство“. Као и претходне године, цела манифестација се одвијала на простору испред Градске управе и у сарадњи са организаторима Деветог крагујевачког полумаратона.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, а у складу са препорукама Института за јавно здравље Крагујевац, у име свих предшколаца и ученика крагујевачких основних и средњих школа на платоу испред Градске управе Града Крагујевца група младих је истрчала трку солидарности са поруком: „Наши другари нису сами“.

У жељи да успешна традиција не буде прекинута, трка се  реализовала и у свим школама појединачно уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите.

Куповином стартних бројева, деца су помагала деци да се осећају вољено и поштовано, јер  Црвени крст Крагујевац, о деци свога град брине  145 година.

Реализацију акције финансијски је подржао Град Крагујевац, а бројни су и донатори и сарадници коју су помогли ову акцију.    

У циљу промоције хуманости и здравих стилова живота, Црвени крст Крагујевац је за децу предшколског узраста припремио бројне корисне и забавне садржаје: преглед зубића и саветовање родитеља од стране стоматолога, бојење сликовница, гађање пикада, набацивање на чуњеве, куглање, шврљаоница и лутка театар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *