25 Sep

Национално такичење у спасилаштву на води

Национално такмичење у спасилаштву на води одржано је први пут после 40 година, у Београду, на Ади Циганлији. Ово такмичење је врхунац Националне кампање безбедности на води, која се спроводи по слоганом Life Saving – спорт које чува и спасава животе.

На такмичењу је учествовало 130 учесника из 19 удружења, асоцијација и организација Црвеног крста у Србији: Косово и Метохија, Коцељева, Александровац, Крагујевац, Брус, Ужице, Краљево, Ниш, Јагодина, Вождовац, Стари град, Обреновац, Палилула, Нови Сад, Сремска Митровица, Суботица, као и Асоцијација спасилаца на води, Спасилачки савез Србије и Нинтел.

Такмичење се одвијало у 6 дисциплина, а екипу из Крагујевца је чинило 8 волонтера и стручни сарадник за деловање у несрећама. Наши млади волонтери учествовали су у јуниорској и отвореној категорији и освојили су:

Дисциплина Пласман Категорија Учесник/ца
Трчи – пливај – трчи 1. место Јуниори – мушкарци Димитрије Николић
Трчи – пливај – трчи 1. место Јуниори – жене Каја Живадиновић
Спасавање са тубом 1. место Јуниори – мешовита Димитрије Николић, Каја Живадиновић, Лазар Клачар и Вук Живановић
Бацање ужета 1. место Јуниори – мушкарци Лазар Клачар и Димитрије Николић
Бацање ужета 1. место Јуниори – жене Миона Драгутиновић и Каја
Бацање ужета 1. место Сениори – жене Ива Пешић и Ива Ристовић
Трка заставица на плажи 3. место Јуниори – жене Миона Драгутиновић

Волонтери Црвеног крста Крагујевац су у свој град донели 13 медаља, пехар за екипно наступање и 1. место у категорији јуниора.

Црвени крст Србије жели да промовише Life Saving спортску грану која доприноси да наши грађани и наше друштво буде безбедније на воденим површинама.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *