30 Jan

Музика спаја људе

Музика је уметност која звуцима изражава осећања, расположење и представе о разним догађајима. Музику волимо, одрастамо уз њу и сакупљамо успомене кроз њу.

Ученици средње Музичке школе су још једном показали да су хуманост и музика одличан спој. У периоду од 21. до 30. јануара су у својој школи, организовали акцију солидарности под називом „Слатка кутија“. Сви они који су желели да обрадују децу из угрожених породица су донирали слаткише у означену кутију, постављену у холу школе.

Након акције, ученици су направили 20 мешовитих поклона, које су упаковали у украсан папир и донели у Црвени крст Крагујевац на заједничко дружење. Понели су и своје инструменте: саксофон, гитару, виолин, хармонику и приредили деци мини концерт у коме су сви уживали. Поред класичних нота, ђаци су се потрудили да одсвирају и неколико познатих, модерних мелодија, након чега су деца пожелела да и сама пробају да засвирају неки од инструмената. Тако је један петогодишњи дечак, рекао да му је омиљени инструмент „вајолина“ и одмах је покушао да засвира, побравши све симпатије присутних. Деца су осмехом и великим аплаузом изразила доживљаје веселих мелодија. У наставку дружења су међусобно разговарали, бојили и цртали, а на крају су се за успомену, заједно фотографисали.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *