04 Apr

Моје здравље, моје право

Овогодишњи Светски дан здравља, је под слоганом „Моје здравље, моје право“, обележен богатим програмом.

Обележавањем годишњице оснивања Светске здравствене организације, скреће се пажња светске јавности на најзначајније проблеме са здрављем људи. Овогодишња тема је указивала на чињеницу даје право на здравље основно људско право и да је потребно да становништво у сваком тренутку има довољно информација о здрављу и доступним услугама.

Поводом обележавања Светског дана здравља, Црвени крст Крагујевац је био организатор конференције за медије, одржане 4. априла у Свечаном салону Градске управе, на којој су о освојим активностима, поред представника Црвеног крста, говорили и представници и руководиоци: Дома Здравља Крагујевац, Завода за здравствену заштиту радника и Института за јавно здравље.

Истог дана су у Геронотолошком центру реализовани превентивни прегледи за запослене у којима су ангажовани и волонтери Црвеног крста, а такође су и демонстрирали пружање кардиопулмоналне реанимације у случајевима срчаног застоја.

Црвени крст Крагујевац је традиционално већ, поводом Светског дана здравља  расписао конкурс под називом „Причајмо о здрављу “ за ликовно и литерарно изражавање основаца и средњошколаца, а награђивање најкреативнијих се одржава у Недељи Црвеног крста. Са циљем подсећања на значај очувања здравља, радило се и са младим волонтерима на састанку Омладинске теренске јединице, ученицима основних школа „Светозар Марковић“ и „Станислав Сремчевић“ и са члановима Кутка за квалитетније старење, за које су предавање одржале др Нада Миловановић и др Велина Петковић.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *