09 Jun

Међурегионално такмичење из прве помоћи

Црвени крст Стари град  је 9. јуна организовао Међурегионално такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења, на Доњем граду на Калемегдану, за организацијe Црвеног крста из централне и западне Србије.

Своје знање на такмичењу приказало је 9 екипа Подмлатка, 13 екипа Омладине, 5 екипа релистичког приказа повреда стања и обољења и 4 екипе петлића. Такмичење је  отворио председник Црвеног крста Србије, Проф. др Драган Радовановић. Такмичарске екипе  у првој помоћи су своје знање показали на 5 радних полигона на којима су симулиране несреће на спортским теренима, приликом радова на висини, косидби, бициклистичкој трци и др.

Прве три екипе у свакој категорији избориле су пласман на Државно такмичење екипа прве помоћи које ће бити реализовано у септембру месецу у Београду.

У категорији Подмлатка треће место освојила је екипа Црвеног крста Горњи Милановац, друго место припало је екипи Црвеног крста Аранђеловац, а првопласирана је  екипа Црвеног крста Ужице.

У категорији Омладине треће место заузела је екипа Црвеног крста Краљево, друго место освојила је екипа Црвеног крста Крагујевац, а прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужице.

Екипа реакистичког приказа повреда стања и обољења Црвеног крста Крагујевац није учествовала на Међурегионалном такмичењу јер су чланови екипе тог дана полагали Матурски испит.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *