05 Dec

Међународни дан волонтера

На Међународни дана волонтера, 5. децембра смо промовисали ликовне радове које су израдили ученици у оквиру конкурса „Један пакетић – пуно љубави“. У складу са мотом: Волонтери делују први. Овде. Свугда. Промовисали смо  хуманост и волонтерски дух наше организације заједно са 112 волонтера-деце, професора и родитеља који су присуствовали свечаности.

Волонтерски ангажман нам даје осећај смисла и испуњености јер даје допринос позитивном развоју наше заједнице. Увек трагамо за људима који имају неколико сати слободног времена. Донирати своје време и знање су драгоцени јер добровољност је један од најважнијих принципа Црвеног крста. Без подршке волонтера не бисмо могли да пружимо подршку у многим хуманим активностима. Управо тако је и овај конкурс завршен успешно јер је захваљујући подршци просветних радника на нашу адресу стигло 860 ликовних радова ученика из 20 основних школа, три средње и из центра за ликовно усваршавање Целус.

Деца нису радила цртеже за награду, они су  сликани из срца и жеље да некога усреће током предстојећих празника. Свечаност смо започели песмом ученика из школе за децу која имају потешкоће у учењу Вукашин Марковић, а онда смо уручили захвалнице и скромне поклоне за 60 аутора из школа које су учествовале на конкурсу. Подсетили смо све присутне да  многа деца и старији суграђани немају компјутере и мобилне телефоне и да су редови исписани на честитци драгоцени за њих. На самом крају смо наградили најбоље међу најбољима у три категорије:

 

Од 1. до 4. разреда:

1. Петар Благојевић, 3/5 ОШ Вук Стефановић Караџић- штампа се честитка

2. Ђорђе Михајловић,3/1, ОШ Радоје Домановић

3. Петра Лешњак, 2/3,ОШ Свети Сава

 

Од 5. до 8. разреда:

1.    Емилија Ускоковић, 8 разред, ОШ Мирко Јовановић-штампа се честитка

2.    Сара Вуковић, 8 разред, ОШ Д. Л. Шпанац

3.    Милица Мандић, 8/3, ОШ 21. Октобар

 

Средња школа:

1.    Марија Димитријевић-школа за децу оштећеног слуха-штампа се честитка

2.    Николета Радојичић- Прва Гимназија

3.    Милица Обрадовић-ТУШ Тоза Драговић

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *