05 Dec

Међународни дан волонтера

Црвени крст Србије, највећа волонтерска организација у земљи, сваке године обележава Међународни дан волонтера, 5. децембар.

Како волонтери – „људи добре воље“, како их називају, за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, обележавање 5. децембра, Међународног дана волонтера је важно, да би се јавност подсетила да је помагање и посвећивање времена другима – израз хуманости, солидарности и узајамности, као и одговорности за себе и своју заједницу. Ове године светски дан волонтера обележен је под слоганом “#незаустављиви”. Слоган “Незаустављиви” симболише да су његови посвећени и одани волонтери: медицински и просветни радници, студенти, ученици, социјални радници, новинари, радници у фабрикама и продавницама, млади и старији, запослени и незапослени, спремни да у свакој ситуацији дају свој допринос отпорности заједнице.

На Међународни дан волонтера крагујевачки волонтери планинари су обишли удаљена самачка домаћинства, пружајући им хуманитарну и људску подршку пред предстојећу зиму, а суграђани су им помагали у прикупљању намирница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *