01 Nov

Међународна сарадња

На позив Региона Хановер и „Regionsjugendring“  из Хановера, у периоду 18-25. октобра секретар, Невенка Богдановић и председник Омладинске теренске јединице Црвеног крста Крагујевац „Др Елизабет Рос“, Богдан Стефановић, учествовали су на семинару “Међународни састанак практичара у 2018. години”. На овом састанку, поред двадесет стручњака из 13 различитих институција из Немачке, Србије, Енглеске и Пољске, учествовали су и млади из поменутих земаља и разговарали о начинима на које може да се организује  велики међународни омладински пројекат 2019. године, који би био финансиран из Ерасмус + фонда.

Пут у Хановер наши представници су искористили за посету Црвеном крсту Хановера и том приликом разменили искуства са немачким колегама. Након  овог састанка представница  Црвеног крста Хановера нас је обавестила да је совје колеге и волонтере упознала са састанком и пренела им наша искуства. Такође у наредном периоду очекујемо њихову узвратну посету.

Поводом обележавања 21. октобра у Kрагујевцу је боравила делегација из Јужноморавске регије. Том приликом представници Јужноморавске регије, града Kрагујевца и Црвеног крста Kрагујевац су имали заједнички састанак.

Црвени крст Kрагујевца и Јужноморавска регија имају сарадњу дугу 15 година, тако да су и овај састанак искористили за планирање даље сарадње.

Већ дуги низ година, у циљу квалитетнијег рада, у складу са потписаним Протоколом о сарадњи, једном годишње, одржава се скуп „Јака карика“, на ком учествују организације Црвеног крста Охрид, Бар, Требиње, Ужице, Суботица и Kрагујевац.

Ове године, у периоду 18-21. октобра, реализован је скуп организација у Бару са темом  ”Интерна и екстерна комуникација и ефикасност и ефективност у информисању циљних јавности”, где су учесници скупа говорили о алатима за постизање боље препознатљивости улоге и значаја Црвеног крста и његових послова. Црвени крст Kрагујевац представљали су Невенка Богдановић, секретар и Јован Лековић, заменик секретара.

Негујући сећање на хероине из Првог свтског рата запослени и волонтери Црвеног крста Крагујевац, у конаку кнеза Михаила Народног музеја, присуствовали су 1. новембра, отварању изложбе „Аустралијанка у српској војсци – наредник Олив Келсо Кинг“,  која сведочи о пријатељству наша два народа.

Изложбу је свечано отварила амбасадорка Аустралије Рут Стјуарт, у присуству представника Града.

Непосредно пре отварања изложбе за амбасадорку Аустралије у Србији Њ.Е. Рут Стјуарт, заменик градоначелника Kрагујевца је приредио пријем, у згради Градске управе, на коме је присуствовла и представник Црвеног крста Kрагујевац.

Позовамо све суграђане да посете ову занимљиву изложбу, чијим ће поводом, Црвени крст Крагујевца, расписати наградни конкурс за ликовне и литерарне радове на тему “Моје имперсије о животу и делу Олив Кинг”, намен основцима, средњошколцима и студентима, а најбоље радове доставити Амбасади Аутралије у Србији.

Poseta CK Hanover

Lacen

Poseta delegacije JMR
 

 

 

 

Jaka karika

Prijem ambasadorke Australije

Otvaranje izložbe I
 

 

 

 

Otvaranje izložbe II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *