20 Jul

Ментално здравље и психосоцијална подршка породицама несталих

Секретар Црвеног крста Крагујевац, Невенка Богдановић учествовала је на радионици, која је одржана у Црвеном крсту Србије 19. и 20. јула 2021. године на тему „Ментално здравље и психосоцијална подршка породицама несталих“ која је била намењена психолозима који су запослени или су волонтери у Црвеном крсту.

У циљу пружања адекватне подршке породицама Међународни комитет Црвеног крста организовао је дводневну радионицу коју је фасилитирала психолошкиња Рубина Тахмазиан, а на којој је учествовало 6 психолога и један лекар који су део експертског тима за психосоцијалну подршку Црвеног крста Србије док је једна психолошкиња је била из организације ПИН. На радионици која је била је била интерактивна радило се на адаптацији приручника за обуку и пружање подршке и психоедукације породицама несталих.

Прве активности које ће се реализовати биће у Црвеном крсту Крагујевца.

Нестанак члана породице одражава се на више нивоа: индивидуалном, породичном, на нивоу заједнице и целог друштва. Оно што додатно негативно утиче на чланове породица несталих је продужено туговање, неизвесност у погледу судбине најмилијих и непостојање посмртних остатака, а многе од тих породица се са овим проблемима суочавају 27 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *