31 Dec

Мала дела су велика ствар

У сусрет предстојећим празницима, Лидл Србија је покренуо велику кампању прикупљања намирница за кориснике хуманитарних програма Црвеног крста Србије у којој су се потрошачи позивали да купе и донирају производе. Акција се реализовала и у нашем граду у оба маркета, у периоду од 28. новембра до 15. децембра.

Црвени крст Србије је започео сарадњу са компанијом Лидл Србија а Црвени крст Крагујевац је у договру са сарадницима из националног друштва, доставио податке потребне за реализацију акције у Крагујевцу. У складу са капацитетима, договорено је да волонтери сваког викенда, дежурају у оба маркета у две смене. Током месец дана трајања акције, 16 младих волонтера, видно обележени, се смењивало на улазу у маркет и делило лифлете купцима и упућивали их на који начин могу да помогну. Артикли хране и хигијене су се одлагали у „корпе/кутије солидарности“ које су стајале у простору иза каса. Запослени у Црвеном крсту су у неколико наврата преузимали из Лидла мешовите производе уз записник о примопредаји.

Након завршетка акције, волонтери Црвеног крста ће помоћи да се прикупљени артикли спакују у кесе које је донирао Лидл и уруче угроженим породицама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *