10 Mar

Кутак – бисер Крагујевца

На трибини под називом „Ментално здравље старијих жена“, коју су 10. марта на Факултету медицинских наука организовали Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Град Крагујевац, уз подршку Популационог фонда УН у Србији, посебно место припало је презентацији рада Црвеног крста Крагујевац у овој области.

О значају волонтеризма за ментално здравље, раду Саветовалишта за неформалне неговатеље и бројним другим активностима којима се брине о менталном здрављу ставновништва, а посебно жена, говорила је секретар Црвеног крста Крагујевца, Невенка Богдановић.

Место, пример, активности и дела која су више пута од стране разних говорника истицана као бисер нашег града, јесте постојање и рад Кутка за квалитетније старење. О томе је, са огромном љубављу, искуством и лакоћом, говорила председница Већа Кутка Милка Игњатовић. Њено занимљиво излагање је дало велики значај промоцији Кутка, привукло интересовања старијих посетилаца, али и мотивисало значајан број младих, студената, да се упознају са Милком, честитају на енергији и љубави са којом ради и пожеле да размене искуства са њом.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *