22 May

Квиз “Шта знаш о Црвеном крсту”

И ове године је, по 27. пут у оквиру активности Подмлатка и омладине, организовано квиз – такмичење ”ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ” за подмлаткаре Црвеног крста – ученике петог разреда основних школа.

Ова активност има за циљ да сви ученици овог узраста још више упознају са организацијом Црвеног крста и њеним делатностима, која у Крагујевцу и Србији постоји 139 година, да стекну нова знања о очувању и унапређењу здравља и околине у којој живе, да се међу њима подстакну другарство, солидарност и хумане вредности, да се друже и обогате своје слободно време.

Квиз 2Ове године су се у два полуфинална такмичења „Шта знаш о Црвеном крсту“, одржана у суботу – 16. маја 2015. године, такмичиле следеће основне школе: „Мома Станојловић“, „Мирко Јовановић“, „Станислав Сремчевић“, „Трећи крагујевачки батаљон“, „Милоје Симовић“ и „Вук Караџић“.

У финалном квизу одржаном у петак – 22. маја, своја знања и вештине су одмерили сученици ОШ „Мома Станојловић“ и ОШ „Вук Караџић“, од Квиз 3којих су за само један бод успешнији били ученици ОШ „Вук Караџић“.

Такмичари обе екипе ће током јуна месеца заједно ићи на наградни излет који им обезбеђују Црвени крст Крагујевац.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *