30 Oct

Изузетна свест студената о добровољном давању крви

Традицонална кампања прикупљања крви међу студентима свих факултета Крагујевачког универзитета коју организује Црвени крст под покровитељством Града Крагујевца, протекла је ове године изузетно.

Интересовање и емпатија студената изненадили су организаторе на свим факултетима, па су екипе крагујевачке Службе за трансфузију, радиле неретко и дуже од планираног времена. Поред планираних акција на Правном,  Економском, Природно-математичком факултету, Факултету инжењерских  наука и Факултету медицинских наука, на последњем је, због узузетно великог  интересовања студената да учине ово хумано дело, реализована још једна акција више.

Вишегодишњи рад и разноврсни начини присутупа информисању и мотивисању студената да дају крв, резултирали су тиме да се позиву Црвеног крста одазвало 325 студената, а прикупљена је 251 јединица крви, чиме се значајно помогло обезбеђивању крви за потребе пацијената Клиничког центра Крагујевац.

Наведени реазултати свакако не би били могући, да Црвени крст Крагујевца, у спроведеној кампањи, није имао свесрдну подршку Универзитета, декана и сарадника на свим факултетима, студентских организација, Града Крагујевца и својих волонтера.

sddk-2sddk-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *