18 Jan

Зимујмо код куће 2023.

Тек са око три године деца стичу своје прве пријатеље, а током дружења у акцији „Зимујмо код куће“ стичу нове и дугогодишње пријатеље који су важан део њиховог свакодневног живота. Осим задовољства и растерећења од свакодневних школских обавеза, програм „Зимујмо код куће“ доноси многе друштвене, менталне и физичке користи. Црвени крст Крагујевац негује активности које промовишу хуманост, доброту, здравље, безбедност и солидарност и на тај начин смо употпунили дечији распуст током дружења са волонтерима.

Програм рада је конципиран кроз предавања, радионичарски рад, емитовање промотивних и едукативних филмова, играње улога и игара. Имао је за циљ да децу научи хуманости, солидарности, унапређењу и очувању здравља, али и толеранцији, недискриминацији и ненасилном решавању сукоба. Посебна пажња је посвећена теми поштовања различитости и родне равноправности из програма Промоција хуманих вредности. Поменуте радионице су изазвале код деце изузетну активност и интересовање. Охрабрили смо их да дају предлоге и кажу шта им се допало а шта не.  Програм превенције у борби против трговине људима је реализован кроз игролике активности у којима су научили како да се заштите и науче разне мере опреза. Део везан за здраве стилове живота је одушевио младе, јер су на практичним примерима искусили значај здраве исхране, квалитетно проведеног слободног времена.

Дружење с вршњацима стални је изазов, играње с пријатељима помаже емоционални развој деце, а једна од примарних ствари дружења с вршњацима је учење да одређену ствар или ситуацију могу сагледати на више начин. Пријатељи су забавни, а играње с њима је велика радост и чудесан начин за стицање нових искустава.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *