28 Dec

За празнике „даровано“ више од 300 живота

Црвени крст Крагујевца је у сарадњи са Службом за трансфузију крви КЦ Крагујевац, а уз подршку Града Крагујевца, 28. децембра, уочи празника, реализиовао традиционалну велику акцију доборовољног давања крви. Акција је одржана у хотелу Крагујевац и била је изузетно успешна: позиву на хуманост одазвало се 115 особа, од којих је само двоје, из медицинских разлога, било спречено да дарује крв. Од прикупљених 113 јединица крви, може се спасити више од 300 живота.

Посебно је значајно то што су око 80 % даваоца крви тога дана били млади – ученици, студенти и млади радници, што говори у прилог развијеној свести о значају доборовољног давалаштва крви.

Изузетну подршку у реализацији ове акције, Црвеном крсту пружили су: СЦ „Парк“, који је за сваког даваоца даровао по три термина на затвореном базену, и хотелу Крагујевац, који за ову акцију уступа изузетне просторне услове и своје капацитете.

Уз најлепше жеље, Црвени крст Крагујевца се захваљује свим добровољним даваоцима крви и сарадницима за подршку и сарадњу у 2017. години.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *