06 May

Заједно против короне

У акцији „Останите код куће“ , Црвени крст Крагујевац уз помоћ локалне самоуправе и донатора је помагао породицама којима је помоћ у намирницама и хигијени најпотребнија.

Симболичним уручењем чека у вредности 1.100.000 динара Невенки Богдановић секретару Градске организације Црвеног крста, Трговинско предузеће Трнава промет донирало је робу за најугроженије суграђане. Према речима Данијеле Марковић, маркетинг менаџера Трнаве промет, реч је о пакетима основних животних намирница који садрже и средства за хигијену.

Све то реализовано је захваљујући верним потрошачима и запосленима у Трнави промет. Осим успешне сарадње са Црвеним крстом Крагујевац, Трнава промет донирала је и 200 пакета за најугроженије житеље Тополе.

Захваљујући се на донацији, која је у овом тренутку од великог значаја за најугроженије суграђане, Невенка Богдановић секретар Градске организације Црвеног крста је објаснила да ће на недељном нивоу по 150 пакета Трнаве промет волонтери дистрибуирати у наредних пет недеља. Пакети су најпре уручени суграђанима старијим од 65 година, који живе сами и немају подршку млађих чланова породице, а на препоруку Центра за социјални рад и локалне самоуправе. Након тога, и другим осетљивим категоријама као што су вишечлане породице са децом, самохране мајке и наравно домаћинства са тешко болесним чланом породице.

Циљ ове донације Трнаве промет која се прва јавила и акције „Остани код куће“ је да сви који желе да упуте донацију Црвеном крсту.

Такође је своју донацију у просторије Црвеног крста допремила и Спортска кладионица Моцарт. Од артикала хране и хигијене коју је донирао Моцарт у вредности од око шест хиљада еура волонтери Црвеног крста су направили 500 пакета које су према листи коју доставља Центар за социјални рад уручена грађанима којима је помоћ најпотребнија.

Удружење „Банка хране“ у више наврата донирала намирнице воће и поврће, који су омогућили да кориснице Народне кухиње добију богатији оброк.

Запослени у Управи за ванредне ситуације Крагујевац су донирали 50 пакета хране и хигијене.

Поред наведених донатора, за време пандемије COVID-1  својом хуманошћу су се истакли многи појединци у Крагујевцу.Тако су запослени ( њих 427) у ЈКП „Шумадија“ уплатом добровољних прилога Црвеном крсту Крагујевац , обезбедили  77 пакета намирница и средстава за хигијену својим бившим колегама пензионерима .

Био је ово добар пример како су компаније и њихови запослени, помагале својим колегама и пензионерима који су у стању социјалне потребе.

Поред помоћи коју су намењене за грађане, на адресу Црвеног крста, стизале су и донације намењене волонтерима и запосленима, како би се заштитили од евентуалне заразе. Пословно удружење Клуб привредника  и Полицијска управа Крагујевац су донирали заштитне маске одела, визире, који су искоришћене за волонтере на терену, а део је дистрибуиран фирмама и организацијама којима су биле потребне.

Велики допринос, дао је Тржни центар Плаза, који је путем свог сајта позвао грађане да помогну, донирајући Црвеном крсту.


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *