01 Oct

Заштитимо децу у саобраћају

И ове јесени, нову школску годину Црвени крст Крагујевца и Саобраћајна полиција Полицијске управе Крагујевац започели су преданом и детаљног бригом о безбедности најмлађих ученика и предшколаца у саобраћају, реализујући акцију „Заштитимо децу у саобраћају“ 22. годину за редом.

Предавањима о понашању у саобраћају и саобраћајним прописима, прикладним за овај узраст и упознавањем са задацима и улогом Црвеног крста, обухваћено је ове године 1055 предшколаца и 1441 ученик првог разреда.

Заштитимо децу у саобраћају 2Након предававања, малиша-ни су на поклон добили распоред часова који је обезбедио Црвени крст Србије.

Поводом ове акције је расписан ликовни конкурс на тему „Безбедност деце у саобраћају“, а акција ће званично бити завршена одржавањем две свачаности које ће извести предшколци у вртићима „Полетарац“ и  „Бубамара“, 22. и 23. октобра.

Црвени крст Крагујевца се захваљује Школској управи Крагујевац, руководиоцима и сарадницима свих основних школа и руководству и сарадницима предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“.

Велику захвалност, као изузетном парнтеру, Црвени крст Крагујевца упућује Саобраћајној полицији ПУ Крагујевац, а посебно полицајцу Љубисављевић Милану, који ову акцију у континуитету реализује последњих 15 година.

Заштитимо децу у саобраћају 3Заштитимо децу у саобраћају 4Заштитимо децу у саобраћају 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *