15 Oct

Заштитимо децу у саобраћају

У периоду од 9. септембра до 14. октобра Црвени крст Крагујевца је у сарадњи са  Црвеним крстом Србије, Саобраћајном полицијом ПУ Крагујевац и образовним институцијама, реализовао 36. по реду акцију ″Заштитимо децу у саобраћају″.

Циљ ове акције је био да се малишанима помогне да стекну нова знања из области понашања у саобраћају и да се тако отклони узрок страдања деце.

Деца предшколског и раног основношколског узраста представљају најугроженије учеснике у саобраћају. У том узрасту се деца осамостаљују, било као пешаци или као возачи бицикала, ролера, санки, скејта и сл.

По уговореном распореду, одржана су пригодна предавања – разговори о понашању деце у саобраћају  за све ученике првог разреда основних школа у граду и приграду и  све предшколце  из  предшколских установа  ″Нада Наумовић″ и „Ђурђевдан“

Одржано је укупно 68 предавањa за 1651 ученика првог разреда и 989 предшколаца, што је укупно 2640 малишана.

Црвени крст Крагујевца је уз подршку Града Крагујевца и компаније “Hodlmayr” за све малишане обезбедио скромне, али веома корисне поклоне: распоред часова, лењир и налепницу за свеску са бројевима важних институција.    

Након завршетка акције у вртићима „Зека“ и „Црвенкапа“ су за родитеље, васпитаче и децу организоване завршне свечаности под називом „Шта смо научили о саобраћају“.

Свечаности су биле едукативно-забавног карактера где су учешће у програму узели малишани са својим родитељима, који су кроз игру, забаву и такмичење показали шта су научили о саобраћајним прописима и правилима понашања у саобраћју. Крај свечаности је био посвећен изложби најбољих цртежа који су учествовали на ликовном конкурсу „Заштитимо децу у саобраћају“ Црвеног крста Крагујевац. Од 322 цртежа који су пристигли из 11 вртића, додељене су награде ауторима најбољих радова.

Награђени радови ПУ „НАДА НАУМОВИЋ“ су:

 1. Ања Топаловић, вртић „Наша радост“ Р. Домановић , васпитач Надежда Алексић
 2. Теодора Марковић, вртић „Наша радост“,Р. Домановић, васпитач Надежда Алексић
 3. Хелена Лазић, вртић „Лептирић“ предш. група 2
 4. Миња Миленковић, вртић „Лептирић“ предш. група 2
 5. Јанко Петровић, вртић „Сунце“
 6. Матеја Исаиловић, вртић „Аутић“
 7. Лена Сарић, вртић „Аутић“
 8. Уна Смоловић, вртић „Цветић“
 9. Лена Каматовић, вртић „Цветић“

Награђени радови ПУ „ЂУРЂЕВДАН“ су:

 1. Милица Симић, вртић „Чуперак“, 19. Октобар, Маршић
 2. Мина Арсић, вртић „Зека“ Угљаревац
 3. Мартина Васић, вртић „Невен“, 5,5 година
 4. Ђорђевић Јована, вртић „Колибри“, васпитач Ивана Обрадовић, Драгобраћа
 5. Ђурђа Брзаковић, вртић „Бубамара“,
 6. Дуња Николић, вртић „Цицибан“. ИЛИЋЕВО, васпитачица Лидија Штрбац


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *