10 Sep

Заштитимо децу у саобраћају

Црвени крст Крагујевца од 1983. године, у септембру и октобру месецу реализује акцију „Заштитимо децу у саобраћају“. Oвогодишњи сусрети особља Црвеног крста и саобраћајног полицајца са свим предшколцима и ученицима првог разреда, испуњени квалитетним садржајима и материјалима, започети су 10. септембра и доприносе учењу деце о правим, хуманим вредностима, унапређењу саобраћајне културе и њиховој безбедности, што доприноси смањењу страдања деце и других пешака у саобраћају.

У току акције се одржи око 80 предавања, а након разговора и пројекција кратких филмова, уз подршку Града Крагујевца и фирме „Hӧdmayr“, Црвени крст је за све предшколце и „првачиће“ (око 3.000 деце), обезбедио скоромне поклоне који употпуне едукацију, попут: распореда часова, лењира, налепница за свеске са бројевима важних телефона (хитна помоћ, ватрогасци, полиција).

Поред едукације деце, акција такође обухвата реализацију ликовног конкурса на тему „Саобраћај и ја“ за предшколце у вртићима обе предшколске установе, који се завршава одабиром најбољих радова и награђивањем њихових аутора.

Акција се завршава крајем октобра месеца, одржавањем две завршне свечаности, извођењем програма који су прешколци припремили на тему „Безбедност деце у саобраћају“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *