20 Oct

Заштитимо децу у саобраћају

Нову школску годину, Црвени крст Крагујевца и Саобраћајна полиција Полицијске управе Крагујевац и ове године су започели преданом и детаљном бригом о безбедности најмлађих ученика и предшколаца у саобраћају, реализујући акцију „Заштитимо децу у саобраћају“ 33. годину за редом.

Ове године је одржано 75 предавања о понашању у саобраћају и саобраћајним прописима, прикладним за овај узраст и упознавања са задацима и улогом Црвеног крста и обухваћене 143 групе, тачније 1087 предшколаца и 1697 ученика првог разреда.

zdus-2 zdus-3 zdus-4Након предавања, малишани су на поклон добили скромне, али веома корисне поклоне: распоред часова, лењире, гумице и налепнице за свеске за важним бројевима телефона.

Поводом ове акције је расписан ликовни конкурс на тему „Безбедност деце у саобраћају“, а акција ће званично бити завршена одржавањем две свечаности које ће извести предшколци у вртићима „Цветић“ и  „Невен“, 24. и 26. октобра.

Црвени крст Крагујевца се захваљује Школској управи Крагујевац, руководиоцима и сарадницима свих основних школа и руководству и сарадницима предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“.

Велику захвалност, као изузетном парнтеру, Црвени крст Крагујевца упућује Саобраћајној полицији ПУ Крагујевац.

zdus-5 zdus-6 zdus-7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *