29 Dec

Захвалност и признање за хуманост

У знак захвалности добровољним даваоцима крви, Црвени крст Крагујевац је, и ове године, организовао свечани ручак за вишеструке добровољне даваоце крви и сараднике у овој области. Традиционално, пред новогодишње празнике, 29. децембра, окупио је вишеструке добровољне даваоце крви, како би им бар на симболичан начин изразио захвалност на хуманости коју несебично пружају дуги низ година.

Присутне даваоце су поздравили и захвалили им се на њиховој хуманости која спашава животе, др Гордана Дамњановић испред града Крагујевца, Маријана Стојановић, испред Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима УКЦ Крагујевац, председник, прим. др Стеван Китанић и секретар, Невенка Богдановић испред Црвеног крста Крагујевац.

Град Крагујевац због свих ових хуманих људи шест година узастопно носи титулу најхуманијег града и најхуманије средине, а посебно значајна је последња титула за 2020.годину,годину која је променила свет какав смо познавали.

Година која се завршава 2021.година,такође је била година у којој смо још више  ценили допринос давалаца, али и допринос волонтера. Свечани ручак био је прилика и  да Марти Јањић   потпредседник Црвеног крста Крагујевац, др Љубиша Милојевић уручи, признање за волонтера године Црвеног крста Крагујевац.

Марта има само 21-у годину, пет пута је дала крв и учествовала у свим акцијама, које је организовао Црвени крст, тј. одазивала се на све позиве за помоћ и подршку.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *