24 Jun

Захвалност даваоцима крви

Овогодишњи 14. јун, Светски дан давалаца крви, обележен је под називом „Безбедна крв спасава животе“ са слоганом „Дај крв и учини свет здравијим местом за живот“.

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Крагујевац је и ове године организовао пријем и доделу признања вишеструким добровољним даваоцима крви.

Због мера опреза услед вируса COVID-19, пријем за добровољне даваоце крви ове године приређен је нешто касније – 24. јуна.

У Скупштинској сали Градске управе, Град Крагујевац и Црвени крст Крагујевац приредили су пријем на ком је добровољним даваоцима који су драгоцену течност дали 50, 75 и 100 пута уручен „Златни знак“- највеће признање Црвеног крста Србије. 15 награда за 50 пута, 10 награда за 75 пута и 6 награда за 100 пута дату крв добитницима је уручила Гордана Дамњановић, чланица Градског већа. Том приликом, Гордана Дамњановић је, истакла да је поносна на грађане Крагујевца који су допринели да је наш град и за 2019. годину проглашен за најхуманију средину у Србији.

Након тога, у поподневним сатима, у просторијама Црвеног крста, Служба за снабдевање крвљу крвним продуктима Крагујевац и Црвени крст Крагујевца су приредили пријем за даваоце који су крв дали 10, 20 и 35 пута, на ком је уручено 164 признања Црвеног крста Србије – 74 признања за 10 пута, 49 признања за 20 пута и 41 признање за 35 пута дату крв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *