24 Apr

Завршна конференција пројекта – МоЗаК

Завршна конференција, као последња активност у пројекту „МоЗаК“ – Можемо заобићи конфликте, одржана је 24. априла 2019. године у просторијама Црвеног крста Крагујевац, а присуствовало је 60 особа.

Поред едукатора, овој свечаности су присуствовали: професори Прве крагујевачке гимназије, представици Центра за социјални рад и Саветовалишта за брак и породицу, директори и просветни радници из четири основне школе које су учествовале у пројекту, али и других основних школа, представници партнерске организације и медији.

На овом скупу су представљене све реализоване активности и остваренирезултати, а 36 едукатораје добило сертификатеза успешно учешће у пројекту. На овом скупу су и едукатор Јелена Јевтовић и просветни радник Мирјана Кандић – изнели своје утиске о активностима.

„Ми смо се, охрабрени и подучени, упустили у задатак да малишанима пренесемо стечена знања, а ипак, сада на крају пројекта, ми смо заједно открили још једну његову димензију – схватили смо да су и наш деца умногоме подучила: схватили смо да сви морамо имати више стрпљења за све у животу, а посебно за децу, да је рад са децом напоран, али увек леп и да није лако бити наставник и умети да пренесеш знање“, истакла је едукатор Јелена Јевтовић.

Из обраћања просветног радника, издвајамо следеће: „Урадила сам анкету међу ученицима и оно што нам је занимљиво јесте да су они, и поред спортских дешавања и поред представа, на првом месту истакли да су им најзанимљивије биле радионице. Занимљиви коментари деце су: „Једва чекам понедељак“, тада су биле наше радионице“, „Едукатори су држали предобре часове“. Овај пројекат се деци јако допао, до сада нису имали прилике да буду оволико дуго са вршњачким едукаторима, да раде на овај начин“.

Овом приликом су сви присутни добили билтен о резултатима  оствареним у пројекту, додељене су захвалнице за учешће у пројекту и руководиоцима основних школа, након чега је уследио коктел за све актере пројекта.

Више о пројекту можете сазнати на: https://ckkg.org.rs/пројекат- мозак/


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *