23 Oct

Завршена акција „Заштитимо децу у саобраћају“

Акција Црвеног крста Крагујевац „Заштитимо децу у саобраћају“,  завршена у понедељак, 23. октобра, извођењима приредби на тему безбедности деце у саобраћају, које су приремили малишани у вртићима “Бамби” и “Чуперак” и награђивањем 20 аутора најбољих радова, од 304  колико је из 15 вртића стигло по конкурсу  у Црвени крст.

Подсетимо се, и ове године, 34. по реду акцију ″Заштитимо децу у саобраћају″ Црвени крст Крагујевца је реализовао у сарадњи са Црвеним крстом Србије, Саобраћајнoм  полицијом ПУ Крагујевац и образовним институцијама, од 11. септембра до 13. октобра.

Циљ акције је био да се малишанима помогне да усвоје постигнуто и стекну нова знања из области понашања у саобраћају и да се тако отклони узрок страдања деце.

По уговореном распореду, одржана су пригодна предавања – разговори о понашању деце у саобраћају,  за све ученике I разреда основних школа у граду и приграду и  све предшколце  из  обе предшколске установе. Одржано је укупно 68 предавања за 1663 ученика I разреда и 1057  предшколаца.

Упознавањем са мисијом Црвеног крста и цртаним филмом „Помоћко“,  радило се на развијању осећаја за хуманост, солидарност, бриге о здрављу и личној хигијени и неговања здравих стилова живота код деце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *