18 Oct

Европски дан „Покренимо срце“

Црвени крст Крагујевца је подржао и ове године се укључио у обележавање Европског дана „Покренимо срце“, износећи своје искуство и стављајући на располагање своје капацитете у службу едукације што већег број грађана за пружање прве помоћи и кардио-пулмоналне реанимације.

У просторијама Завода за хитну медицинску помоћ је у петак, 16. октобра одржана конференција за медије на којој су о овој теми говорили компетентни стручњаци из: Завода за хитну медицинску помоћ, Клиничког центра, Дома здравља, Института за јавно здравље, Града Крагујевца и Црвеног крста, а овом приликом је Црвени крст Крагујевца, поред још три, био добитник посебног признања за изузетну сарадњу и допринос друштвеној заједници добијеног од Фудбалског савеза града Крагујевца.

Покренимо срце 2Активности поводом овог важног датуме настављене су и у суботу – 17. октобра у ТЦ „Делта парк“, кад асу своје услуге у служби информисања становништва спроводиле све поменуте инситутуције које се баве промоцијом здравља и здравих стилоца живота. Ово је била прилика да се грађани упознају и са проблемом трговине људима, чини се Еропски дан обележава 18.октобра.

Покренимо срце 3Покренимо срце 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *