29 Sep

Државно такмичење у пружању прве помоћи

Државно такмичење екипа прве помоћи Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и  реалистичком приказу повреда, стања и обољења одржано је у суботу 30. септембра на Руднику. Ове године, тема Државног такмичења екипа Црвеног крста Србије била је посвећена безбедности и здрављу на раду и првој помоћи при повредама на раду. Могућност настанка повреде на раду постоји у свакој врсти рада. Уколико се повреда на раду ипак деси, пружање прве помоћи на лицу места, од стране оних који се затекну уз повређеног, може спасити живот или умањити последице повређивања.

На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показало је 15 екипа Омладине и 15 екипа Подмлатка Црвеног крста из 21 града и општине из целе Србије, које су се пласирале на Државно такмичење након победа на општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима. На такмичењу је наступило и 6 екипа „петлића“, најмлађих волонтера Црвеног крста, који на овој манифестацији учествовале ревијално. Ове године, екипа омладине Црвеног крста Крагујевац заузела је 8.место, док је екипа Подмлатка Црвеног крста Крагујевац била на 9. месту у својој категорији.

Такмичење у првој помоћи се реализовало на 15 полигона – радних  и забавних тачака, на којима су се чланови екипа прве помоћи такмичили у пружању прве помоћи и другим вештинама важним за волонтере Црвеног крста. Ово је највећа и најмасовнија манифестација која се организује сваке године и која окупља преко 600 волонтера Црвеног крста из целе Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *