18 Feb

Донација расхладне коморе

Захваљујући донацији компаније Моцарт,Црвени крст Крагујевац је добио нову расхладну комору. Ова донација ће помоћи да се корисницима Народне кухиње обезбеде што квалитетнији оброци.

Расхладне комора, намењена за чување намирница, је веома значајна да би се безбедно складиштили производи: воће, поврће, јаја, млечни производи, месо и сухомеснати производи.

Tоком складиштења успоравају се непожељни процеси у намирницама и оне задржавају што дуже, свежину, хранљиву вредност и квалитет. То је било веома значајно и током ванредне ситуације када су волонтери носили храну на кућну адресу,за појединце који су били старији од 65 година и оне који су имали здравствене проблеме, а нису могли да долазе по оброк.

Нажалост, тада је комора престала са радом, јер је уграђена 2000. године и временом је више пута поправљана.

Иначе у оквиру Програма „Народне кухиње“ се припрема и дистрибуира 6 дана у недељи 870 оброка за 563 породице од тога 232 деце до 18 година, односно 160 деце до 10 година.

Ово је, уједно, и пример другима како могу да сарађују са Црвеним крстом и тако помогну великом броју људи и како један великодушан и брз одговор апел Црвеног крста може да учини велике ствари и значајно олакша процес припреме хране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *