14 May

Додељено је највише признање – Медаља Црвеног крста Србије

На свечаној седници Управног одбора, Надзорног одбора и Комисије за организацију и развој, која је одржана 14. маја 2021. године, додељено је највише признање – Медаља Црвеног крста Србије, потпредседнику Црвеног крста Крагујевца, истакнутом и уваженом волонтеру, Др Љубиши Милојевићу, за немерљив допринос организацији Црвеног крста, у свим областима деловања.

Др Љубиша Милојевић, потпредседник Црвеног крста Крагујевца, специјалиста оториноларингологије, дугогодишњи истакнути активиста Црвеног крста Крагујевца, редован је учесник у свим активностима Црвеног крста преко 40 година.

Дуги низ година се посебно истиче у волонтерском ангажовању у традиционалној акцији „Селу у походе“, која је током 2018. године обележила 35 година  постојања.

Члан је ранијег Градског одбора и Управног одбора  Црвеног крста Крагујевца, од 2006. године. Др Љубиша је активни промотер идеја и принципа Црвеног крста у различитим друштвеним круговима у којима се креће, услед својих бројних интересовања.

Др Љубиша Милојевић је члан Скупштине Црвеног крста Србије, потпредседник Црвеног крста Крагујевца у четвртом мандату, члан Скупштине Црвеног крста Крагујевца, кога је делегирала основна организација Црвеног крста  у месној заједници „Палилула“, председник  Комисије за здравствено-васпитне активности Црвеног крста Крагујевца, потпредседник Комисије за деловање у несрећама  и уредник часописа „У служби хуманости“ Црвеног крста Крагујевца, почев од 2011. године.

Стручним знањем из области медицине и дугогодишњим искуством, дуги низ година значајно доприноси едукацији различитих циљних група, у оквиру здравствено превентивних активности, као и за потребе чланова „Кутка за квалитетније старење“, у сарадњи са секретаром Црвеног крста Крагујевца.

На  44. Октобарским здравственим данима, у 2019. години, потпредседник Црвеног крста Крагујевац, др Љубиша Милојевић, добио је највише признање – Плакету Српског лекарског друштва, чији је дугогодишњи члан. Др Милојевић је, такође, на овом скупу, имао своје излагање на тему „Слух као чинилац за квалитетнији живот старијих“, које је резултат његовог истраживања здравља у целини свих 200 учесника, чланова Кутка за квалитетније старење, а посебно у циљу провере емпиријске хипотезе како се и колико, са годинама старења повећава број лица са тешким оштећењем слуха и самим тим и број лица са смањеним квалитетом живота.     На овај начин др Милојевић је, још једном, истакао важност и вредност Црвеног крста у нашем друштву.

Др Љубиша Милојевић је на 45. здравственим данима, 2020. године, имао запажено излагање на тему „Селу у походе“ током вируса Covid 19.

Добитник је Златног знака Црвеног крста Србије, 1988. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *