17 Feb

Дистрибуција ГИЗ пакета за најугроженије породице

“Година инклузије и запошљавања’’ је део ширег пројекта ’’Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији’’ који се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Пројекат реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Кабинетом потпредседнице Владе Републике Србије и Црвеним крстом Србије. У оквиру пројекта, Црвени крст Крагујевац је поделио пакете хране и хигијене за 217 породица уз подршку Града, Центра за социјални рад, Канцеларије за ромска питања и ромске здравствене медијаторке. Циљ активности је да се сузбије негативан ефекат пандемије Ковида 19 јер је веома битно да најугроженији увиде да постоји друштвена брига и да желимо да помогнемо нашим суграђанима и сународницима.

Први део пакета хуманитарне помоћи подељени су најугроженијим породицама 28. јануара на пунктовима Илићево, Корман и Бресница а наредног дана на пунктовима Аеродром, Станово и Ердоглија. Друга дистрибуција пакета планирана је за крај фебруара. Примаоци пакета биће ромске вишечлане породице са децом или старијим особама, самохране ромске породице и особе са инвалидитетом и породице које имају члана са хроничним болестима.

Немачка међународна организација ГИЗ у Крагујевцу и Србији је присутна  дуги низ година и ово је само део пројектних активности чији је циљ да се помогне најугроженијима у периоду Ковид пандемије. Осим Рома и Ромкиња пакете који садрже хигијенска и дезинфекциона средства и храну добиће и повратници по основу Реадмисије и социјално угрожене породице.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *