21 Feb

Деца „обезбедила“ 30 јединица крви

Несвакидашњи наслов, али и несвакидашња акција за једну основну школу. Реч је о акцији добровољног  давања крви, које се обично спроводе у организацијама, установама и удружењима у којима гравитирају лица старија од  18 година – лица која могу бити даваоци крви.

Овога пута, на иницијативу Подружнице Црвеног крста у Основној школи „Вук Стефановић Караџић“,  Црвени крст Крагујевца је организовао акцију прикупљања крви у просторијама школе, намењену родитељима деце која ову школу похађају, али и просветним радницима и другом особљу.

Тако је у суботу, 20. фебруара, у току трочасовне акције прикупљено 29  јединица крви, а позиву су се одазвале 34 особе. Међу даваоцима, посебно похваљујемо десет особа које су тога дана стекле прво искуство у овој хуманој делатности и пет дама, које су издвојиле време за овај чин.

Акција је протекла врло успешно и на задовољство свих учесника, а у интересу пацијената у стању потребе за крвљу.

Чињеница која овој акцији даје посебан печат јесте да су ученици самостално исписивали позив за акцију и уручивали их својим родитељима, који су долазили на овај „задатак“, поносно истичући: „Послало ме дете да дам крв за болесне“.

 DOK-2 DOK-3 DOK-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *