21 Oct

Дан сећања на жртве у другом светском рату

У спомен-парку „Крагујевачки октобар” у Шумарицама, обележен је Дан сећања на жртве у Другом светском рату и 80 година од масовног стрељања цивила у Крагујевцу.

Велики школски час још једном је подсетио на неколико хиљада потпуно невиних људи, међу којима је било и ђака и професора, којима су на суров начин одузети животи, само зато што су припадници народа који није могао да се помири са окупацијом своје земље.

 Комеморацији је присуствовао велики број ученика крагујевачких основних и средњих школа,председник Републике Србије,представници Владе Републике Србије, војске Републике Србије, делегације амбасада у Републици Србији, представници градова побратима и пријатеља, као и институција, установа, привреде и јавног и политичког живота града Крагујевца.

Као и сваке године, старији и млади волонтери Црвеног крста су положили венац крај споменика  стрељаним ђацима и осталим невиним жртвама.

Црвени Крст Крагујевац је након комеморације, примио поруке захвалности грађана  и због указане прве помоћи, јер су волонтери били ангажовани као санитетско обезбеђење ове манифестације.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *